viernes, 18 de noviembre de 2011

Activitat Extraordinària: Europa amb el Director de l'Oficina a Madrid del Consejo Europeo de Relaciones Exteriores (European Council on Foreign Relations, ECFR) José Ignacio Torreblanca


El dia 14 de desembre, l'associació UNANIMUN, tindrà el plaer de comptar amb la presència del professor José Ignacio Torreblanca de la UNED (Universidad Nacional de Educación a Distancia). El senyor Torreblanca és professor titural en el Departament de Ciència Política i Administració de la UNED i Doctor membre del Instituo Juan March de Estudios e Investigaciones. Actualment és membre del Consell Editorial de la revista "Foreign Policy en español". Des del mes de juny del any 2008 escriu setmanalment una columna sobre les relacions internacionals i política exterior al diari El País. El passat mes de juny va ser publicat el seu llibre La Fragmentación del Poder Europeo (llibre que per cert recomanem).
Us adjuntem la seva pàgina web a la UNED i el seu wordpress: 
- http://www.uned.es/dcpa/Profesores/Torreblanca.html 
- http://jitorreblanca.wordpress.com/ 


Us mantindrem informats,

Diego Badell-Sánchez
Responsable de la Comissió d'Activitats

martes, 15 de noviembre de 2011

Suspensió de l'activitat prevista pel dia 21 de novembre.

Per motius aliens a UNANIMUN, l'activitat prevista pel dia 21 de novembre a la facultat de Polítiques i Sociologia de la UAB queda suspesa.

Atentament,

Diego Badell-Sánchez

viernes, 11 de noviembre de 2011

El món àrab

Benvolguts i Benvolgudes,

Properament, UNANIMUN portarà a terme un CINE-FÒRUM i un PARLEM-NE relacionats amb els canvis que hi han hagut a la mediterrània Sud aquests últims mesos.

En primer lloc, el dia 21 de novembre a la Facultat de Polítiques tindrà lloc el visionat de la Conferència que hi va haver al CCCB el dia 21 de juny d'aquest any. El ponent va ser el professor del Líban Georges Corm, i la conferència porta el nom de Les revolucions àrabs, canvis a la geopolítica de la mediterrània.
Georges Corm és economista especialitzat en el Pròxim Orient i la Mediterrània. Doctor per la Universitat de París, ha estat professor en diverses universitats europees i ha exercit de consultor econòmic del Banc Mundial, de la Unió Europea i de diversos organismes de les Nacions Unides. Va ser ministre de Finances del Líban entre el 1998 i el 2000. A l’actualitat, a més de la seva tasca com a consultor, és professor a les universitats libaneses de Saint Joseph i de Balamand. Alguns dels seus darrers llibres són La fractura imaginària: esperit racional i religió a Occident i Orient (Pagès, 2003), Le Proche-Orient éclaté 1956-2003 (Gallimard, 2003), El Líbano contemporáneo (Bellaterra, 2006), Historia de Oriente Medio: de la Antigüedad a nuestros días (Península, 2009), Le nouveau gouvernement du monde: idéologies, structures, contre-pouvoirs (La Découverte, 2010) i Europa y el mito de Occidente (Península, 2010).

Si no podeu venir, la podeu trobar en aquest enllaç:

En segon lloc, el dia 13 de desembre tindrà lloc el parlem-ne (el cine-fòrum és un complement per aquest parlem-ne). Els ponents seran la professora de Relacions Internacionals de la UAB Laura Feliu i l'investigador del CIDOB l'Eduard Soler. Aquest versarà en els punts següents:

1. les eleccions de Tunísia (comentar el procés constituent)

2. el paper que està intentant tenir Turquia en el nou món àrab
3. les eleccions legislatives a Egipte del  dia 28 de novembre (el camí que s'ha hagut de fer fins arribar a aquestes eleccions)
4. la situació de Líbia i Síria


El cine-fòrum és una eina d'introducció als canvis que s'han o s'estan produint per tal de permetre al estudiant que adquireixi una certa base per poder participar més activament en el parlem-ne.

Moltes gràcies, espero poder veure moltes cares noves el dia 21 de novembre i 13 de desembre!!

Diego

jueves, 10 de noviembre de 2011

Comissió MUN

IMG_0443

Hi! I am Míriam Juan-Torres and I’m a Law Student. I’ve only been in UNANIMUN for a year but I can  already say that my experience couldn’t have been better. The people I've met and the experiences we’ve had altogether have been great without comparison. Now I’m UNANIMUN's Second Treasurer as well as the head of the Model of United Nations' Commission. The Models are replicas of how the United Nations works through debates on topics related to international relations that can interest us all. 

As a head of the MUN's Commission, but also as a participant on the 2011 C'MUN and Euro'MUN, I’d like to encourage you to participate and be involved in the whole process of the Models of United Nations  From the beginning, trying to look at the different options; to the very last minute of the Model attended. Participating in a Model of United Nations is a very fulfilling experience that enriches one’s life, through the topics discussed and the debates, where you obviously learn a lot. Also, in a Model one gets to meet people from everywhere in the World  .

For more information or to become a member of the MUN’s Comission you can contact me here: miriamjt_13@hotmail.com or add me on facebook.

Comissió de fundraising


Sóc el Gerard Domínguez i Reig, responsable de la Comissió de Fundraising. Sobre mi, dir que m'he llicenciat recentment en Ciències Polítiques i de l'Administració a la UAB, i que he estat Secretari General i Coordinador d'UNANIMUN, on ara sóc Assessor de Coordinació. A més a més, sóc el responsable d'Universitats de Joves d'Esquerra Verda, i mai sé estar quiet: sempre estic fent una o altra cosa.

La meva comissió te l'objectiu de fer realitat els projectes de l'associació. Sense diners, no hi ha activitat possible. Per tant, ens encarreguem de buscar fonts de finançament públiques i privades per tal de poder anar a Models de Nacions Unides però també per a la subsistència dia a dia de la nostra associació.

Pot semblar una mica avorrit o no massa gratificant, però és tot el contrari. El finançament és la base de tots els projectes i sense aquest no és viable cap activitat que vulguem fer. Crec que m'avala el fet d'haver liderat una Junta que ha sabut sortejar la crisi, havent acabat el nostre mandat amb uns comptes sanejats.

Si voleu contactar-me o apuntar-vos a la comissió, us facilito el meu correu personal: ger.barna89@gmail.com

ÀNIMS A TOTES I A TOTS!